Wat te pinnen in februari | The Pin Agency
Wat te pinnen in februari | The Pin Agency
12 februari 2021 

Wat te pinnen in februari | The Pin Agency

Pinterest is geen sociale media kanaal en heeft wat tijd nodig om jouw content te beoordelen en zichtbaar te maken aan jouw doelpubliek. In tegenstelling tot mediums zoals Facebook en Instagram moet je op Pinterest al enkele weken of zelfs maanden op voorhand jouw content gaan delen. 

Een populaire zoekopdracht in februari is bijvoorbeeld Valentijn. Mensen gaan op zoek naar inspiratie voor cadeaus, receptjes,... Zoals ik hierboven al zei, heeft Pinterest wat tijd nodig. In februari beginnen pinnen over Valentijn is dus te laat, dit moet je in januari al starten. 

In februari kijk je opnieuw verder vooruit. 

Het is nog steeds winter, maar we kijken allemaal samen al uit naar de lente. De zoekopdrachten zijn dus heel uiteenlopend. De ene gebruiker zit nog met zijn hoofd bij de wintersport, terwijl de andere al denkt aan de zomervakantie. 

Bruiloften

In april/mei start traditioneel het bruiloft seizoen. Fotografen zijn ieder weekend geboekt, cateraars slaan volop aan het bakken en de bestellingen voor bloemen lopen binnen. 

Toekomstige bruiden starten reeds lang op voorhand met het plannen van hun ideale feest, dus wees er vroeg bij en start zeker in februari al met het delen van jouw content. Omdat dit een heel lang seizoen is mag je deze content gerust blijven delen tot september en zelfs oktober. 

Carnaval 

Ga gerust verder met het pinnen van leuke outfits en make-up tips voor carnaval. Dat komt nu echt dichterbij, maar als je in januari gestart bent, kan je hier gerust mee verder!

Pasen en lente 

Het lijkt misschien nog heel veraf, maar straks komt de lente er weer aan, en daarmee ook Pasen. Wees er op tijd bij en begin alvast content te maken en te delen op borden die je speciaal hiervoor aanmaakt. Denk hierbij aan lenteschoonmaak, maar ook aan een mooie tafeldecoratie voor Pasen. 

Zomervakantie 

Het is nog steeds heel koud buiten, maar velen zijn met hun gedachten al bij dat zonnige strand en die lekkere cocktail. Pinterest wordt heel veel gebruikt om inspiratie op te doen voor reizen. Begin nu dus alvast content te delen die betrekking hebben tot de zomervakantie. 

Wintersport

Daarnaast heb je natuurlijk nog de mensen die nog op wintersport vertrekken. Dat is nog steeds het geval en daar kan je gerust nog over pinnen in februari. 

Weet jij wel over welke onderwerpen je content kan delen maar wil je begeleiding in het actief inzetten van Pinterest voor je bedrijf? Stuur me een berichtje.

Over de schrijver
Als Pinterest marketeer word ik helemaal enthousiast over alles wat met Pinterest te maken heeft. Dat enthousiasme deel ik in mijn blogs.
Reactie plaatsen