Wat is online ondernemen | The Pin Agency
Wat is online ondernemen en wat zijn de voordelen
24 januari 2022 

Wat is online ondernemen en wat zijn de voordelen

Iedereen heeft er wel eens van gehoord: online ondernemen. Wie kent er nu geen online ondernemer in zijn of haar vriendenkring? Het is bijna het nieuwe ondernemen te noemen, maar wat houdt het eigenlijk in? En wat zijn dan de voordelen van online ondernemen?

Online ondernemen

In feite klinkt online ondernemen vrij simpel: je online wereld (internet) inzetten en gebruiken om je onderneming tot een succes te brengen en een hoge omzet te genereren. Nu heb je twee (belangrijke) verschillende online ondernemers. Als eerste online ondernemers die hun diensten geheel online aanbieden en ook vanuit een online platform werken. Denk bijvoorbeeld aan bloggers, webdesigners, vloggers en social media experts. Deze online ondernemers kunnen in feite niet zonder de online platformen waar iedereen tegenwoordig mee werkt. 

Ten tweede heb je ondernemers die online ondernemen naast hun fysieke onderneming, eigenlijk een hybride vorm dus. Waarom zou je dan kiezen voor online ondernemen als je al een fysieke onderneming hebt? Dat is vrij simpel: meer kans op klanten en een hogere omzet. Online heb je nu eenmaal een veel groter bereik. Je kunt een grotere groep mensen aanspreken en ook meer bereiken in een kortere tijd. Veel offline ondernemers werken ontzettend hard, maar kunnen niet opboksen tegen de online wereld. Door van de online wereld gebruik te maken om zo meer klanten aan te spreken en ook binnen te halen, zorg je ervoor dat je business blijft groeien en niet stagneert. Platformen als Instagram, Facebook, een eigen website en ook zeker Pinterest zorgen voor die extra klanten. 

Genoeg voordelen

Waarom zou je dan kiezen voor het nieuwe online ondernemen? Omdat het je business een ontzettende boost kan geven! Meer vrijheid, meer klanten, een hogere omzet, een groter bereik en vooral: veel gemak. Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen aan het hebben van een online onderneming:

Locatie onafhankelijk

Wanneer jij kiest voor het online ondernemen, dan kies je voor vrijheid. Zeker als jij geen fysieke onderneming hebt kun je werken waar je maar wilt. Een jaar naar het buitenland? Geen probleem! Neem je laptop mee en werken maar. Met een online onderneming ben je locatie onafhankelijk. Je hebt geen fysieke afspraken waar je bij moet zijn, tegenwoordig kan alles online. Ook heb je geen kantoor of collega’s waarbij je aanwezig moet zijn. Je kunt gaan en staan waar je maar wilt. Wat een rijkdom dat online ondernemen!

Makkelijke start

Het online ondernemen biedt een makkelijke start. Je kunt relatief makkelijk starten met weinig kosten. Natuurlijk is een investering goed om te doen, zeker als je wat verder bent. Maar voor het zover is, moet je natuurlijk eerst weten of dit online ondernemen wel bij je past. Grote kans dat je een laptop of computer in huis hebt, dan ben je in ieder geval al halverwege. Het ligt er natuurlijk wel aan of je een dienst of product gaat aanbieden. Bij het aanbieden van een product heb je meer te maken met inkoopkosten. Start je blog, nieuwe website of webshop en ontdekken maar!

Doe wat je maar wilt

Het belangrijkste en mooiste van online ondernemen: doe wat je maar wilt en waar je passie ligt. Start een online onderneming waar jij gelukkig van wordt en dat kan echt van alles zijn. Je hoeft geen dagen lang te werken aan iets wat je eigenlijk helemaal niet leuk vindt. Dat is een van de grootste voordelen van online ondernemen. De opties zijn oneindig.

Eigen tijd indelen

Nog een groot voordeel van online ondernemen is dat jij je eigen tijd helemaal zelf kunt indelen. Je hoeft niet om 9:00 op kantoor te zijn en rond 18:00 weer naar huis te gaan omdat het kantoor dicht gaat. Of jij nu om 5:00 of om 11:00 je werkdag wilt starten of tussendoor een lange wandeling wilt maken, wat maakt het uit? Je klapt je laptop open en je kunt aan het werk! 

Geen beperkingen

Het hebben van een online onderneming heeft (bijna) geen beperkingen. Internet is er altijd, op ieder moment van de dag. Als jij een succesvolle webshop hebt opgezet, dan kunnen klanten ieder uur van de dag een bestelling doen, ook als jij ligt te slapen. Als jij je Pinterest advertenties van te voren hebt gepland, dan werkt dit allemaal automatisch en kun jij gerust een middag gaan lunchen. Er zijn geen beperkingen, je kunt altijd en overal online ondernemen.

Altijd aan staan

Is het dan allemaal hartstikke makkelijk en kun jij de hele dag luieren op de bank? Zeker niet, dat heb je mis. Online ondernemen heeft genoeg voordelen, maar je bent er wel altijd mee bezig. Een online onderneming hebben betekent dat je altijd aan staat en dat jij ontzettend veel dingen in de gaten moet houden. Het internet blijft groeien, dus de mogelijkheden ook. Het is vooral belangrijk dat je stappen in het online ondernemen maakt die bij je business passen en dat je blijft ontdekken en voorkomt dat je achter gaat lopen. Heb jij bijvoorbeeld al een zakelijk Pinterest account voor je business?

Succesvol online ondernemen

Hoe zorg je er nu voor dat je succesvol wordt in het online ondernemen? Er is een ding ontzettend belangrijk: volhouden! Wanneer je start met online ondernemen moet je niet verwachten dat het in een keer een succes is. Daar moet je zoals iedereen hard voor werken. Door altijd vol te blijven houden breng jij je online onderneming tot een succes. Daarnaast is het belangrijk om (voordat jij start met online ondernemen) te bedenken welk verdienmodel jij wilt gebruiken, het online ondernemen doe je natuurlijk niet alleen voor de lol!

Zou het online ondernemen dan onze toekomst zijn? Wie weet. Wat wij wel weten is dat het een mooi iets is, waar je hard voor moet werken en waar je van de vrijheid kunt genieten!


Over de schrijver
Als Pinterest marketeer word ik helemaal enthousiast over alles wat met Pinterest te maken heeft. Dat enthousiasme deel ik in mijn blogs.
Reactie plaatsen