Waarom voor Pinterest kiezen?
Waarom voor Pinterest kiezen
08 november 2020 

Waarom voor Pinterest kiezen

Ondernemen versus loondienst

Ondernemen is voor iedereen reuze spannend. Zo ook voor mij. 

Zes jaar geleden startte ik mijn eerste job in loondienst. Na verschillende studies koos ik voor iets heel algemeen, een ondersteunende administratieve job en zelfstandig in bijberoep. Dat laatste werkte niet, dat kan ik je wel zeggen. Ik had geen flauw benul wat het betekende om je eigen bedrijf te hebben. Hoe groot of hoe klein dan ook. Toen ik na een korte inwerkperiode het aanbod kreeg om meer te gaan werken nam ik dat maar al te graag aan. Bye bye ondernemerschap. Wat was ik blij dat ik daarvan af was. De veiligheid van een job in loondienst lonkte. En ze waren nog heel tevreden over mijn werk ook.

Wat wil ik doen?

Na verschillende jobs bleef het kriebelen om toch voor mezelf aan de slag te gaan. In de huidige crisis geen voor de hand liggende keuze, maar als ik zelfstandig wou worden moest ik het voor mijn dertigste doen had ik ooit tegen mezelf gezegd. En exact 25 dagen voor mijn dertigste verjaardag is dat ook wat ik gedaan heb. 

Het was een zoektocht, dat kan ik je wel zeggen. Want ik had wel voor ogen wat ik wilde gaan doen, maar hoe kon ik dat nu omzetten in een bedrijf. Na maanden zoeken werd het duidelijker en duidelijker. In mijn jobs vond ik het fantastisch om met collega’s en managers te sparren over hoe we het bedrijf kunnen verbeteren. Dat is wat ik het liefste doe. Dat wou ik verder zetten in mijn eigen bedrijfje. Coach worden was het niet, ik ben dol op resultaten meten en daar wil ik bepaalde tools voor hebben. Bedrijven helpen met groeien werd het dus. 

De zoektocht naar hoe ik dat nu kon doen ging van start. Google werd mijn beste vriend en na enige tijd kwam ik op de term virtual assistent. Zes maanden en heel veel onderzoek later begon ik aan een opleiding tot virtual assistent. Mijn heel algemeen idee werd pas specifieker toen ik voor mezelf op zoek ging naar hoe ik nu mijn eigen bedrijf kon laten groeien, en waar ik klanten vandaan zou halen. Want het klinkt allemaal wel mooi, bedrijven helpen groeien, maar vaak is het ook veel gebakken lucht. Ik kon mezelf er nog niet van overtuigen, hoe zou ik dat dan doen met toekomstige potentiële klanten. 

Then there was Pinterest

Na een tijd zoeken kwam ik uit bij Pinterest. Eerst passeerden social media de revue, daar zit namelijk de toekomst volgens velen. Ik heb echter geen goede verhouding met social media. Zoals bijna iedereen heb ook ik een Facebook en Instagram profiel, maar Facebook ligt al jaren stil en ik ben niet dol op selfies. Voor mij persoonlijk geen optie. 

Pinterest gebruik ik zelf al enkele jaren en ben ik grote fan van. Ik besloot dus ook het in te zetten voor mijn eigen bedrijf. 

Hoe meer tijd ik eraan spendeerde om een goede strategie voor mezelf te bepalen, hoe enthousiaster ik werd. 

Ondertussen zijn we opnieuw enkele maanden verder en ben ik er volop van overtuigd dat Pinterest een meerwaarde kan zijn voor praktisch ieder bedrijf, mits er goed gebruik van gemaakt wordt. 

Interne criticus

Wat hoor ik nu continu in mijn hoofd? Hebben de mensen hier wel behoefte aan, waarom zouden mensen mij aannemen, wat kan ik nu bijbrengen. Die interne criticus gaat weer fel tekeer. De angst voor falen wordt groter met de dag. Dus heb ik besloten het gewoon te doen, zoals gezegd, 25 dagen voor mijn dertigste verjaardag. Ik schrijf me gewoon in en werk ondertussen verder aan alles. Mijn website nog niet af, en dan. Mijn social media nog niet op orde, big deal? Mijn eerste klant nog niet in de pocket, who cares? Zoals Marie Forleo het zegt, The key to success is to start before you’re ready. En dat is exact wat ik nu doe.


Weet jij wel over welke onderwerpen je content kan delen maar wil je begeleiding in het actief inzetten van Pinterest voor je bedrijf? Stuur me een berichtje of mail naar hello@itsvasarah.com

Over de schrijver
Als Pinterest marketeer word ik helemaal enthousiast over alles wat met Pinterest te maken heeft. Dat enthousiasme deel ik in mijn blogs.
Reactie plaatsen