Vijf veel gemaakte fouten op Pinterest
Vijf veel gemaakte fouten op Pinterest
08 maart 2021 

Vijf veel gemaakte fouten op Pinterest

Ben jij al aan de slag met Pinterest maar haal je er nog niet de resultaten uit die je zou willen?

Misschien maak je wel een van de volgende fouten. Lees verder en ontdek of jij wel goed gebruik maakt van je Pinterest account

Website niet koppelen

Ik zie nog heel veel accounts waarbij de website niet gekoppeld is. 

Ook al heb jij een succesvol account met wel enkele duizenden impressies per maand, zorg alsnog dat je website gekoppeld is. 

Als je dat doet zal Pinterest je account nog beter beoordelen en worden je pins sneller in gebruikers hun startpagina getoond. 

Geen zoekwoorden gebruiken

Er worden nog heel veel pins geplaatst zonder dat er een pintitel of beschrijving aan wordt toegevoegd. 

Zoals je waarschijnlijk al weet is Pinterest een visuele zoekmachine. Gebruik dus die zoekwoorden die relevant zijn voor jouw niche. En doe geregeld een nieuw zoekwoordenonderzoek. 

Misleidende beschrijvingen gebruiken

Hoe verleidelijk het soms ook is, zorg ervoor dat je geen misleidende titels, teksten of afbeeldingen gebruikt. Wanneer een gebruiker doorklikt op jouw pin omdat hij interesse heeft in 5 tips voor een gezonde levensstijl heeft, wil hij echt niet op de pagina met jouw online work out programma terechtkomen.

Zorg ervoor dat de pin leidt naar wat je beschrijft op je pin of in de tekst. 

Niet dagelijks pinnen

Bij het bezoeken van accounts zie ik vaak dat de laatste pin enkele dagen geleden bewaard is. Heb jij vorige week wel 50 pins geplaatst en denk je nu dat je even pauze verdiend hebt? Verander je strategie, het is namelijk veel beter voor de rating van je account als je dagelijks gaat pinnen. Heb je hier niet dagelijks tijd voor? Plan je pins dan in via een planner zoals Tailwind of gebruik gewoon de planfunctie van Pinterest zelf. 

Je statistieken niet bijhouden

Heb jij meer dan genoeg content met goede pintitels en omschrijvingen, gebruik je zoekwoorden, heb je je website gekoppeld en pin je elke dag? Goed bezig! Merk je nog steeds dat de resultaten uitblijven? 

Hou je statistieken goed bij! Analyseer welke pins wel en welke net niet goed werken. Je account goed onderhouden is ook een kwestie van testen. Test verschillende titels, omschrijvingen, afbeeldingen en templates. Na een tijdje zal je zien dat bepaalde pins veel succesvoller zijn dan andere. Maak gelijkaardige pins aan van de meest succesvolle en bekijk opnieuw hoe deze het doen. 

Wil jij nog meer weten over hoe je Pinterest goed inzet voor je bedrijf? Vraag dan vrijblijvende een gesprek aan. 

Over de schrijver
Als Pinterest marketeer word ik helemaal enthousiast over alles wat met Pinterest te maken heeft. Dat enthousiasme deel ik in mijn blogs.
Reactie plaatsen