Tips voor een goede pin
5 tips voor een goeie pin

Ondertussen maak ik geregeld pins aan en ik kan je zeggen, het is echt geen rocket science. 

Gewoon doen, en vooral vaak , zo wordt je er goed en - niet onbelangrijk - snel in. 

Zet jij Pinterest al lang in voor je bedrijf of het je nog maar net ontdekt dat dit überhaupt mogelijk is? Met deze tips maak jij converterende pins.  

Gebruik een verticale afbeelding

Het is zo normaal voor mensen die regelmatig pins maken, maar ben je een absolute beginner, zorg dan dat je enkel verticale afbeeldingen gebruikt voor je pin. Een verhouding van 2:3 is ideaal (bijvoorbeeld 1000x1500 pixels). Met andere verhoudingen bestaat de mogelijkheid dat je pin wordt afgekapt.

Zorg ook voor kwalitatief beeldmateriaal. 

Maak van je merk of product het middelpunt

Denk nu niet dat je een probleem hebt als je geen merk verkoopt. Het gaat erover dat je hetgeen je in de picture wil zetten ook echt duidelijk te zien is in je pin. Gebruik geen algemene beelden maar gebruik beeldmateriaal dat echt op jouw product van toepassing is. Verkoop je kussens die je zelf ontworpen hebt, zet dan een foto van een kussen in je pin. Verkoop je manicures en gebruik je daarbij een bepaald merk, zet dan een foto van een van jouw manicures in de pin en vermeld het merk ergens anders in de pin. 

Verkoop jij geen product maar wel een dienst? Gebruik beelden die aansluiten bij jouw diensten. Heb je een blog? Zorg dan voor beeldmateriaal dat aansluit bij de onderwerpen waarover je schrijft. 

Laat je logo zien

Zorg dat het in de pin te zien is over welk merk of welk bedrijf het gaat. Het is belangrijk dat dit erop staat, maar hou het wel subtiel. Zet het bijvoorbeeld boven je afbeelding of in een van de hoeken, behalve in de hoek rechtsonder, want daar zet Pinterest de product pictogrammen. 

Gebruik een tekstoverlay  

Aangezien Pinterest een online zoekmachine is, is het essentieel dat je relevante zoekwoorden toevoegt aan je pins. Dit kan je doen in je titels, omschrijvingen, maar ook in een tekstoverlay op je pin zelf. Ga hiervoor op onderzoek uit. Ga bijvoorbeeld naar de zoekbalk van Pinterest en tik daar woorden in waarvan jij denkt dat ze van toepassing zijn op jouw product. Kijk dan naar de pins die je te zien krijgt en of deze degene zijn waarvan jij verwacht dat je ze te zien zou krijgen. Verplaats jezelf echt in de schoenen van je potentiële klant en of deze jou zo kan vinden op Pinterest. 

Neem een kijkje op mijn Pinterest en het zal meteen duidelijk zijn. 

Controleer of je link werkt

Hoe jammer zou het zijn als een potentiële klant op jouw pin doorklikt naar je website en vervolgens een foutmelding krijgt dat de pagina niet gevonden is. Controleer daarom altijd of je toegevoegde link wel werkt en of deze de persoon naar de juiste pagina leidt. Soms bestaat de link in de URL niet meer. Zorg er in dat geval voor dat je de betreffende pagina omleidt. Lees hier meer daarover. 

Laatste tip, testen, testen, testen. 

Probeer verschillende afbeeldingen, verschillende teksten, opmaak,... en volg op hoe iedere pin het doet. Zie je dat bepaalde pins het beter doen dan andere, maak hier dan variaties op. 

Heb je een vraag, laat een reactie achter of stuur me een berichtje. 

Succes met pinnen! 

Over de schrijver
Als Pinterest marketeer word ik helemaal enthousiast over alles wat met Pinterest te maken heeft. Dat enthousiasme deel ik in mijn blogs.
Reactie plaatsen