Tailwind is het beste planningstool voor Pinterest.
Beste planningstool voor Pinterest
05 april 2021 

Beste planningstool voor Pinterest

Er is een brede waaier aan planning tools beschikbaar. Zo ook voor Pinterest. De beste is echter Tailwind. In dit artikel vertel ik jullie waarom ik 100% kies voor Tailwind en dit ook aan iedereen adviseer.  

Waarom een planningstool?

Je kan natuurlijk altijd handmatig gaan pinnen, maar waarom iets moeilijk doen als het ook heel gemakkelijk kan? Door gebruik te maken van een planningstool bespaar je heel veel tijd en krijg je rust in je hoofd omdat je weet dat alles gewoon doorloopt terwijl je er op dat moment niet mee bezig bent. 

Daarnaast helpt een planningstool je om je pins zo optimaal mogelijk in te plannen en samen te stellen. Wil je op Tailwind bijvoorbeeld een pin zonder titel of pin omschrijving bewaren krijg je een foutmelding. 

Waarom Tailwind?

Naast dus het inplannen van pins, biedt Tailwind meer voordelen.

Your Schedule

Je kunt op Tailwind een schema instellen waardoor er automatisch op, vooraf ingesteld aantal momenten, pins bewaard worden op jouw Pinterest account. Op Pinterest zelf kan je dit slechts twee weken op voorhand inplannen. 

Smart Loop

Door gebruik te maken van de Smart Loop functie laat je Tailwind automatisch jouw meest succesvolle pins selecteren en kan je deze opnieuw inplannen. Indien je dat wilt kan je zelfs bepaalde seizoenen of periodes koppelen.  

Interval 

Tailwind laat toe om een pin op meerdere borden in te plannen met een bepaalde interval. Dit is iets dat op Pinterest zelf niet mogelijk is. Als je dit via de Pinterest planner wil doen kan je slechts twee weken op voorhand inplannen en ben je gedwongen je pinschema bij te houden in een apart bestand. In Tailwind kan je dit weken of maanden vooruit plannen. Daardoor bespaar je heel veel tijd. 

Tailwind Tribes

Eigenlijk de groepsborden van Tailwind. Je kunt je aanmelden bij Tribes of er zelf één starten. Door lid te worden van Tribes kun je je bereik enorm boosten.

Insights 

Net als bij Pinterest zelf kan je in Tailwind ook de voortgang van je account bijhouden. Tailwind kijkt naar je volgers, repins, meest succesvolle pins,...

Het enige nadeel dat Tailwind heeft is dat je slechts één account kan koppelen. Dat wil zeggen dat als je meerdere Pinterest profielen hebt, je telkens een nieuw Tailwind account moet aanmaken en het abonnement moet betalen. Ik vind dat dit nadeel niet opweegt tegen alle voordelen, zeker aangezien Tailwind helemaal niet zo duur is. 

Prijs

Tailwind is een betalende tool. Een abonnement kan je per maand of per jaar afsluiten. 

Bij betaling per maand (15 dollar) krijg je de mogelijkheid om 400 pins per maand te plaatsen, 250 pins toe te voegen aan je Smart Loop en deel te nemen aan 5 Tribes. Meer pins in je Smart Loop of deelnemen aan meer Tribes is mogelijk, hiervoor betaal je dan maandelijks een extra bedrag. 

Voor een volledig jaar betaal je 120 dollar. Hiervoor kan je een onbeperkte hoeveelheid pins inplannen. Voor de Smart Loop en de Tribes geldt hetzelfde als bij het maandabonnement. 

Mijn eigen ervaringen met Tailwind zijn alleen maar positief. 

Als je toch tegen een probleem aan loopt kan je hen heel gemakkelijk contacteren via de contactbutton links onderin het scherm.

Ik kreeg in minder dan een dag antwoord en werd heel goed verder geholpen.

Bovendien staan ze ook steeds open voor suggesties om de app te verbeteren. Deze kan je gewoon aanbrengen. 

Heb jij nog vragen over Tailwind? Stuur me gerust een berichtje!

Ben je reeds overtuigd? Maak dan zeker een account aan. Dat kan je doen via deze link.

Over de schrijver
Als Pinterest marketeer word ik helemaal enthousiast over alles wat met Pinterest te maken heeft. Dat enthousiasme deel ik in mijn blogs.
Reactie plaatsen