Wat te pinnen in januari
Wat te pinnen in januari

Bij een nieuw jaar hoort ook een nieuwe blog over de onderwerpen waar je in januari over kan pinnen. 

Voor ik in de onderwerpen duik, geef ik je graag nog enkele tips mee.

Pinterest is geen socialmediakanaal en heeft wat tijd nodig om jouw content te beoordelen en zichtbaar te maken aan jouw doelpubliek. In tegenstelling tot mediums zoals Facebook en Instagram moet je op Pinterest reeds enkele weken of zelfs maanden op voorhand jouw content gaan delen. 

Populaire zoekopdrachten in januari zijn bijvoorbeeld goede voornemens. Heb jij content over sporten, gezond eten, organizing tips en dergelijk, aarzel dan niet om die al in december te beginnen pinnen!

Gelukkig zijn mensen het hele jaar door bezig met hun goede voornemens van januari (of dat zouden ze toch moeten zijn), en kan je gerust in januari ook nog pins delen over deze onderwerpen. 

Daarnaast kan je ook starten met pinnen over volgende onderwerpen.
 

Valentijn

Gebruikers gaan op zoek naar een leuk cadeau, willen inspiratie om te knutselen met de kinderen of zouden graag wat lekkers maken voor hun liefste. 

Heb je een bloemenwinkel, ben je foodblogger of verkoop je leuke cadeautjes, mis dan zeker deze feestdag niet en gebruik Pinterest voor extra verkeer naar je website.   

Carnaval

Tik carnaval in de zoekbalk in Pinterest en je krijgt meteen een lading foto’s met leuke outfits en make-uptips. Je kan het zo gek niet bedenken of iemand heeft het al eens gedaan. 

Wintersport

Veel gebruikers zoeken op Pinterest naar inspiratie voor hun reizen. Hoewel dat dit jaar lastig wordt, is januari wel de maand om te starten met het delen van je content hierover. 

Denk hierbij gerust heel breed. Mensen gaan op zoek naar inspiratie voor outfits, tips voor onderweg, leuke adressen, …

Gezondheidstips

Het is volop winter en met de winter komen vaak ook de verkoudheden, griepjes en andere kwaaltjes. 

Heb jij content over hoe je je gezondheid een boost geeft, dan is het nu het ideale moment om dit te beginnen delen. 

Denk hierbij ook aan recepten over gezonde voeding, tips van oma, ... 


Wil jij ook starten met Pinterest marketing? Kijk dan eens of de challenge iets voor jou is. 


Over de schrijver
Als Pinterest marketeer word ik helemaal enthousiast over alles wat met Pinterest te maken heeft. Dat enthousiasme deel ik in mijn blogs.
Reactie plaatsen