Dit zijn de Pinterest trends voor 2022
Dit zijn de Pinterest trends voor 2022
27 december 2021 

Dit zijn de Pinterest trends voor 2022

Het is bijna weer zover: het nieuwe jaar! Het jaar 2022 staat voor de deur en dat betekent ook dat er weer allerlei nieuwe Pinterest trends zijn om in het nieuwe jaar op in te spelen. Ben jij al op de hoogte van die nieuwste Pinterest trends? In een vorige blog kon je al lezen wat populaire onderwerpen zijn in januari. In deze blog leg ik je uit wat Pinterest Trends zijn en belicht ik enkele onderwerpen die in 2022 populair zullen zijn. Zo weet jij meteen hoe je de aandacht van de Pinterest gebruiken kan trekken in het nieuwe jaar.

Wat is Pinterest Trends?

Sinds kort bestaat er een nieuwe functie op Pinterest, namelijk ‘Pinterest Trends’. De functie is op dit moment nog niet in Nederland, maar dat kan hard gaan. Met deze functie van Pinterest Trends kun je ontdekken waar Amerikaanse, Canadese en Engelse mensen naar zoeken op Pinterest, ontzettend handig! Hopelijk kun je ook snel vanuit je Nederlandse account de meest populaire zoektermen ontdekken met Pinterest Trends en daar vervolgens weer juist op inspelen. Deze Pinterest Trends zijn natuurlijk perfect om de aandacht van jouw ideale klant te trekken op je zakelijke Pinterest account. Je weet hierdoor veel beter waar zij precies op zoeken en welke pins dus het meest relevant voor hen zijn.

Pinterest Trendrapport

Pinterest is dit jaar weer met een nieuw Pinterest Predicts Trendrapport naar buiten gekomen. Zij hebben meer dan 175 Pinterest trends vastgesteld waarvan zij denken dat deze in 2022 zullen groeien. Hieronder lees je welke onderwerpen volgens het Trendrapport hét populairst worden in 2022.

Pinterest Trend 1: Emoties en welzijn

Een van de eerste trends waar zij over schrijven is het pinnen over emoties en welzijn. Volgens de nieuwste Pinterest trends gaat het in 2022 belangrijk zijn om je emoties te voelen in ruimtes die daarvoor speciaal zijn gemaakt, zoals ‘emotionele escape rooms’. Het zal volgens Pinterest ook een jaar zijn waarin steeds meer mensen nieuwsgierig worden naar mindfulness en mindset. Dit zou een belangrijke trend zijn om met je marketing op in te spelen.

Pinterest Trend 2: Mindfulness en mindset

Mensen zullen komend jaar meer informatie gaan opzoeken over hun mentale gezondheid en cyclus fasen. Een van de Pinterest trends uit het trendrapport is ‘Bring your inner child out to play’, waarbij het gaat over het kind in jezelf naar boven halen in het dagelijks leven als volwassen persoon. Heel interessant als jij in een niche zit die iets te maken heeft met mindset.

Pinterest Trend 3: Het uiterlijk is steeds belangrijker

Volgens de nieuwste Pinterest trends vanuit Pinterest zullen mensen in 2022 ook steeds meer bezig zijn met hun uiterlijk en beauty look. Van nailart tot unieke kapsels en levendige en uitbundige outfits. Iets waar je goed mee kunt adverteren als je ondernemer bent in deze branche. Pinterest wordt nu al heel vaak gebruikt ter inspiratie. Zit jij in de beauty sector? Aarzel dan niet om Pinterest te gebruiken om extra verkeer naar jouw website of webshop te brengen.

Pinterest Trend 4: Het leven vieren

Foodbloggers en event planners, opgelet! Ook zullen mensen in 2022 alles aangrijpen om te vieren, zeker na zo’n jaar als 2021 waarin niet veel mogelijk was. Van adoptie feesten tot verjaardagen en feestdagen. De zogeheten ‘altbashes trend’ zal dan ook te zien zijn waarbij het gaat om het leven vieren en met elkaar eten.

Pinterest Trend 5: Stukje persoonlijkheid

Een van de meest grote Pinterest trends is het toevoegen van meer persoonlijkheid. Pinterest zal in 2022 nog persoonlijker ingericht worden voor de gebruikers, dat is voor jou als ondernemer dus ook goed om hier rekening mee te houden. Zo zullen er persoonlijke gebruikersinzichten te zien zijn en krijgen gebruikers een inzicht in welke pins aansluiten bij hun interesses. Pinterest zal gepersonaliseerde trendvoorspellingen aan de gebruikers laten zien, gebaseerd op hun eerdere pin-activiteiten en de nieuwste trends. Het muziekplatform Spotify doet dit ook jaarlijks aan het einde van het jaar bij hun gebruikers. 

Dit zijn voor zakelijke Pinterest gebruikers interessante gegevens, je kunt je marketing hier goed op laten aansluiten. Het is dus de moeite waard om die persoonlijke voorkeuren van je gebruikers in kaart te brengen en hun favoriete zoektermen continu in de gaten te houden. Er is in 2022 meer informatie beschikbaar om je Pinterest strategie nog beter te optimaliseren en aan te laten sluiten op je ideale doelgroep. Bekijk zeker nog eens of je jouw ideale klant nog goed voor je hebt.

Wil jij graag het volledige Pinterest Trends rapport inkijken? Dat kan je doen via deze link.

Story pins

Naast de Pinterest trends voor 2022 is Pinterest ook met een nieuwe functie gekomen waar zij in het nieuwe jaar veel gebruik van willen maken. Pinterest is na het succes van de Instagram stories ook bezig geweest met het ontwikkelen van een soortgelijke functie: story Pins. In Nederland hebben wij er even op moeten wachten, maar nu kun je ook hier de story Pins gebruiken. In 2022 kun je hier steeds meer mee ontdekken. Een story Pin is in feite een nieuwe manier om ideeën te delen op Pinterest. Je kunt meer pagina’s met tekst, afbeeldingen, video en links maken, zodat je nog meer creativiteit kwijt kunt in je Pinterest strategie. Pinterest wilt jouw helpen om je Pinterest marketingplan te bereiken. Met deze nieuwe functie kun je mensen nóg meer inspireren, aanspreken en aanzetten tot actie.

Weet wat je te wachten staat

In 2022 zal Pinterest dus over het algemeen nog meer gaan focussen op wie de gebruiker is en wat zijn of haar behoeften zijn. Het platform wordt steeds meer ingesteld op persoonlijke voorkeuren. Dit is fijn voor zowel de privé gebruiker als de zakelijke gebruiker van Pinterest. Als jij als zakelijke gebruiker weet wat je ideale doelgroep precies doet op Pinterest, dan kun je daar weer perfect op inspelen met je Pinterest strategie. Deze Pinterest trends zal je dus voornamelijk tegenkomen in 2022.

Kijk in het Pinterest Trends rapport of er onderwerpen in staan die te maken hebben met jouw branche of niche. Ongetwijfeld is dit zo en kan jij Pinterest ook inzetten om meer klanten te krijgen. Heb je interesse in het inzetten van Pinterest voor jouw bedrijf? Stuur me dan volledig vrijblijvend een mailtje.

Alvast een gelukkig en gezond nieuwjaar!

Over de schrijver
Als Pinterest marketeer word ik helemaal enthousiast over alles wat met Pinterest te maken heeft. Dat enthousiasme deel ik in mijn blogs.
Reactie plaatsen