Zoek je Pinterest trends voor de maand december
Pinterest trends voor december | The Pin Agency
17 december 2021 

Pinterest trends voor december | The Pin Agency

In deze laatste maand van het jaar heb je het waarschijnlijk heel druk met alle taken die je net nog even wilt afronden. Relatiegeschenken versturen, de laatste klussen afmaken en je administratie op orde brengen. Vergeet in al die drukte je Pinterest niet bij te houden én in te plannen! In deze feestelijke maand kun je met je Pinterest namelijk perfect inspelen op de marketing trends van het moment én je kunt al genoeg inplannen voor in het nieuwe jaar!

Populaire onderwerpen in december

December is dé feestmaand van het jaar vol lekker eten, uitgebreide diners, veel cadeautjes en het samenzijn met familie en vrienden. Je pins kun je hier natuurlijk goed op aan laten sluiten. De kracht van sterke content is door passende content op het juiste moment te plaatsen. In zo’n maand als december werkt dat dus goed. Kerst is een van de meest belangrijke onderwerpen in deze maand. Pinterest gebruikers zijn altijd op zoek naar inspiratie voor deze drukke feestmaand dus lees snel verder om wat ideeën op te doen voor je volgende pin!

De mooiste tafelsetting

Een prachtig gedekte tafel zorgt gegarandeerd voor een magisch kerstdiner of new years eve dinner. Hoe je die tafel dan moet stylen? Het antwoord op die vraag zoeken veel mensen op Pinterest. Dit is dus een van de onderwerpen waar je als ondernemer goed op in kunt spelen. Heb jij een business in servies, accessoires, lichten of linnen? Pin de mooiste tafelsettings dan op je Pinterest account.

Unieke kerstboom

Ieder jaar weer de leukste activiteit in de periode rondom de kerst: de kerstboom versieren! Welke kleuren gebruik je dit jaar, welke accessoires zijn helemaal in en welke laat je beter in de kast liggen? Pinterest is de plek waar naar inspiratie wordt gezocht voor het versieren van de kerstboom, dus speel daar slim op in. Heb je bijvoorbeeld een uniek aanbod in kerstaccessoires of ben je een interieur stylist? Maak gebruik van deze marketing trend en pin er op los.

De leukste verpakkingen van cadeaus

Wie pakt zijn of haar cadeau het mooiste in? Ieder jaar weer de grootste vraag. Op zoek naar inpak-inspiratie op Pinterest! Verkoop je cadeauverpakkingen of verpak accessoires om cadeaus mee op te leuken? Dan is dit onderwerp perfect om een pin over te maken.

Een culinair kerstdiner

Natuurlijk moet er in de decembermaand ook gegeten worden. En laat dat nu net de specialiteit zijn van een restaurant, zelfstandig chef of foodblog. Laat deze kans niet liggen en gebruik Pinterest om meer bezoekers kennis te laten maken met je product of dienst. Vul je pin in met lekkere recepten, tips voor het bereiden van een kerstdiner of andere inspiratie op het gebied van eten waarbij een kerstdiner op en top culinair zal worden. Deel je kennis en inspiratie op Pinterest.

Deze december pins zijn dus niet te missen. Ook zijn er genoeg mensen die december zien als dé maand om zich te verloven met hun geliefde of zelfs te trouwen. Ben je bijvoorbeeld fotograaf? Dan is dit perfect om je december pins op in te richten!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Na deze drukke decembermaand start alweer het nieuwe jaar. Om dat goed voorbereid in te gaan kun je in december alvast gaan pinnen voor volgend jaar. Maak een strakke planning en verdiep je in de eerste maanden van het jaar. Welke pins kun jij alvast inplannen in januari en februari? Het duurt bij Pinterest even voordat je pins in je feed verschijnen. Je moet even geduld hebben voordat je pins worden weergeven. PInterest is een platform waarbij het balletje na een tijdje pas gaat rollen. Een duurzame strategie is dus heel belangrijk.

Voor je het weet staat de lente voor de deur

We zitten middenin de winter, bijna niemand denkt nu al aan de eerste zonnestralen, kleurige bloemen en de Paasdagen. Toch zijn die er al weer sneller dan je denkt. En zeker in de wereld van Pinterest. In december begin je al pins te plaatsen voor de lente. Zodat Pinterest de tijd heeft om je pins op te nemen en te gebruiken. Plan al pins ter inspiratie voor unieke voorjaarsknutsels, leuke moederdag cadeaus en verrassende recepten voor Pasen. Blijf vooral dicht bij je eigen business en kijk hoe jij hier op in kunt spelen. Vind je het toch lastig om je Pinterest in te zetten voor je business? Vraag dan een expert om hulp! Misschien klinkt het wat raar om hier nu al mee bezig te zijn, maar dat is hoe je meer klanten haalt uit Pinterest. Lekker afwisselend zo die combinatie van december pins en voorjaars pins zeggen we dan maar!

Kortom: begin op tijd met pinnen! Hopelijk heb je wat geleerd van deze blog en heb je wat meer ideeën gekregen voor je december pins. Als je denkt: ‘mijn business past hier toch helemaal niet bij’ of ‘hoe moet ik Pinterest dan koppelen aan mijn business’? Denk dan net even buiten de lijntjes, want er is zoveel mogelijk met Pinterest. Ik zou zeggen: lekker pinnen maar!


Over de schrijver
Als Pinterest marketeer word ik helemaal enthousiast over alles wat met Pinterest te maken heeft. Dat enthousiasme deel ik in mijn blogs.
Reactie plaatsen