Geld verdienen met affiliate marketing | The Pin Agency
Geld verdienen met affiliate marketing | The Pin Agency
03 december 2021 

Geld verdienen met affiliate marketing | The Pin Agency

Affiliate marketing en Pinterest. Wat mij betreft een match made in heaven. Zeker als je geld wilt verdienen met affiliate marketing.

Maar wat is affiliate marketing eigenlijk? Velen denken dat het een snelle en makkelijke manier is om online geld te verdienen. Laat me die illusie meteen maar doorbreken.  Om geld te verdienen met affiliate marketing moet je hier veel tijd en energie in investeren.

In mijn blog over geld verdienen met Pinterest had ik het al over online geld verdienen. In deze blog ga ik dieper in op affiliate marketing. Ik leg uit hoe affiliate marketing werkt, hoe lang het duurt voor je resultaat ziet en hoe je in 4 stappen kan beginnen.

En natuurlijk eindig ik met een affiliate linkje naar een mini cursus over affiliate marketing ;)

Hoe werkt affiliate marketing?

Affiliate marketing is het principe waarbij mensen een product aankopen via een affiliate link dat specifiek van jou komt. Deze affiliate link kan je plaatsen op je website, sociale media of op Pinterest. 

Door het gebruik van cookies wordt onthouden dat een bepaald persoon via jouw link op de koop pagina terecht komt.

Als deze persoon op een later moment daadwerkelijk tot kopen overgaat, krijg jij een kleine commissie op deze verkoop. 

Hoe lang duurt affiliate marketing?

Als je met affiliate marketing geld wil verdienen moet je heel veel investeren. Dan bedoel ik niet investeren in bepaalde programma’s of activiteiten uitbesteden. 

Nee, het gaat over het investeren van tijd. Een succesvolle affiliate marketing website of blog hebben kan wel een tijdje duren. 

De reden hiervoor is simpel. Je bouwt echt een website. Je bouwt een merk, een naam. Dat doe je niet op enkele maanden. 

Wil je echt geld gaan verdienen met affiliate marketing, dan moet je geduld hebben. 

Met veel geduld schrijf je week na week na week een nieuw waardevol blogartikel. Ga je op zoek naar goede afbeeldingen voor bij je blog. Stop je er tijd in. 

Wil je dus starten met affiliate marketing? Dan raad ik je aan om een goede SEO cursus te volgen. Zo zorg je ervoor dat jouw website zo hoog mogelijk in Google rankt. 

Hoe verdien je geld met affiliate marketing?

Stap 1: Start een website, blog, Instagram of Pinterest account

Affiliate links kan je op verschillende platformen gebruiken. Let wel op, het is niet altijd toegestaan om bepaalde linkjes te gebruiken op sociale media of Pinterest. Dit kan verschillen per platform.

Stap 2: Schrijf je in bij verschillende affiliate marketing partijen

Afhankelijk van de niche waarin je je bevindt en de producten die promoten kies je één of meerdere partijen. 

Hieronder enkele suggesties:

  • Paypro (voor online programma’s)
  • bol.com
  • Awin
  • LinkPizza
  • TradeTracker
  • Daisycon

Stap 3: Maak content

Zonder content geen websitebezoekers. Zorg voor kwalitatieve content. Schrijf goede blogs en zorg voor een aantrekkelijke website. Doe een degelijk zoekwoordenonderzoek over de niche waarin je website zich bevindt. 

Stap 4: vergroot je bereik

Vergroot je bereik door je content te delen op sociale media, gebruik eventueel YouTube om je bereik nog te vergroten. En zoals ik eerder al zei, zorg dat je alles weet over SEO. Er is zoveel concurrentie, als jij niet weet hoe je jouw website, blog, teksten en afbeeldingen SEO proof moet maken vis je naast het net.

Affiliate marketing en Pinterest

Tot op bepaalde hoogte mag je in je pins direct linken naar de affiliate pagina. Zelf ben ik hier geen voorstander van, de gebruiker verwacht meestal niet om direct op een sales pagina terecht te komen. 

Aan te raden is om een mooi artikel te schrijven rondom het product waar je naar linkt. Ooit al gehoord van de know like trust factor? Door het schrijven van blogs zorg je ervoor dat bezoekers die connectie met jou voelen, jou gaan vertrouwen. Dan pas kan je succesvol verkopen.

Door Pinterest hiervoor in te zetten heb je naast Google (bij een goede SEO strategie) nog een extra kanaal om meer websiteverkeer te creëren. 

Maak jij al gebruik van affiliate marketing maar heb je te weinig websiteverkeer om er voldoende inkomen uit te halen? Stuur me een berichtje want ongetwijfeld gaat Pinterest ervoor zorgen dat jij meer gaat verdienen.

Wil je een start maken met affiliate marketing? Dan kan ik de Affiliate Marketing revolutie van Jacko Meijnaard aanraden. Het is een korte introductie in de affiliate marketing wereld en heeft een heel goede inhoud voor een zeer betaaldbare prijs.

Over de schrijver
Als Pinterest marketeer word ik helemaal enthousiast over alles wat met Pinterest te maken heeft. Dat enthousiasme deel ik in mijn blogs.
Reactie plaatsen