Veelgemaakte fout op Pinterest - Gebroken links
Gebroken links

Gastartikel door Lianne van Houtum van Bureau van Houtum.

Iets wat vaak over het hoofd wordt gezien in het gebruik van Pinterest is het omleiden van doodlopende pagina’s.

Zo vaak circuleren er pins met een URL die niet meer beschikbaar is. Zonde en absoluut te vermijden. Lees hieronder waarom.

Je bedrijf groeit

Alles verandert snel. Zeker online. En als het goed is verandert je website ook, doordat je deze up-to-date houdt en mee laat groeien met je bedrijf.

Prachtig! Maar er zitten ook (kleine) nadelen aan.

Stel je voor dat je een mooie pagina hebt met een aanbod dat je hebt geschreven. Je hebt de link daarvan gebruikt op je socials en er een mooie pin van gemaakt.

Een paar maanden later heb je je aanbod herzien of vervangen en  daarbij de URL hebt aangepast. Er ontstaat een gebroken link.

Tja, en is dat zo erg dan? Ja en nee. Bijna elke website heeft wel ergens een gebroken link staan. Net als een spelfout overigens.

Het is niet heel erg, maar toch wil je dit niet. Ik zal dat even toelichten.

SEO, gebruikerservaring en reputatie

Gebroken links zijn niet goed voor je SEO. Heb je er dus meerdere, dan zal je vindbaarheid hier hinder van gaan ondervinden.

Daarnaast is het heel nadelig voor de gebruikerservaring van je bezoeker.

Als je specifiek naar Pinterest kijkt, zal je potentiële klanten verliezen als je veel gebroken links hebt. Zoals je misschien al weet zijn de meeste Pinterest gebruikers mensen die een aankoopintentie hebben. Komen ze via Pinterest op jouw website is er dus echt een grote kans dat ze iets willen kopen. Is de pagina die op je pin stond niet meer beschikbaar, dan vervalt dit meteen.

Denk ook eens aan de reputatie van je bedrijf. Mensen haken namelijk snel af als ze op een 404 pagina terecht komen. De kans dat ze op een later moment opnieuw jouw website gaan bezoeken is vrij klein. Jij had namelijk niet meer beschikbaar waar zij naar op zoek waren.

Bovendien komt het ook nog eens erg rommelig over. Alsof jij je bedrijf niet onder controle hebt.

Check, aanpassen, klaar!

Stel; ik heb een aanbod voor een gratis Branding en Website check op mijn pagina via bureauvanhoutum.nl/gratis-checkup/

Echter wordt de check-up straks een betaalde dienst en wil ik dus de pagina (plus URL) wijzigen naar bureauvanhoutum.nl/checkup/

Als ik dat zo op deze manier doorvoer, en iemand klikt via mijn instagram naar de gratis-checkup pagina dan komen zij op een 404-pagina (foutmelding) omdat deze niet meer bestaat.

Hoe dan wel?

Je kunt de pagina gratis-checkup/ doorlinken naar /checkup. Zo simpel kan het zijn!

Afhankelijk van de provider waarmee je je website gebouwd hebt zijn hier verschillende plugins voor beschikbaar.

Wil jij toch een check doen? Kijk dan eens op deze website: https://www.brokenlinkcheck.com

Wil je graag meer doen met Pinterest? Vraag dan een gratis gesprek aan!

Over de schrijver
Als Pinterest marketeer word ik helemaal enthousiast over alles wat met Pinterest te maken heeft. Dat enthousiasme deel ik in mijn blogs.
Reactie plaatsen