8 redenen om Pinterest in te zetten voor jouw bedrijf | The Pin Agency
8 redenen om Pinterest in te zetten voor jouw bedrijf | The Pin Agency
29 maart 2021 

8 redenen om Pinterest in te zetten voor jouw bedrijf | The Pin Agency

Als je moet kiezen tussen Pinterest en een andere vorm van online marketing is voor mij de keuze snel gemaakt. Veel ondernemers beseffen echter nog niet ten volle hoe waardevol Pinterest kan zijn voor hun bedrijf. Dit zijn voor mij de belangrijkste redenen om te starten met Pinterest, maar er zijn er nog zoveel meer. Laat me weten waarom jij voor Pinterest kiest!

Het is gratis

Pinterest is nog volledig gratis. Sinds kort is er wel de mogelijkheid om te adverteren, waardoor je naast organische nu ook betaalde advertentie campagnes op kan zetten. 

Organisch is er echter nog steeds veel mogelijk. 

Weinig concurrentie

Pinterest groeit nog steeds hard, maar is nog niet te vergelijken met bijvoorbeeld bepaalde sociale media kanalen. De concurrentie is dus nog vrij beperkt. 

Meer en meer ondernemers proberen wel Pinterest toe te voegen aan hun online marketing maar vaak ontbreekt nog een strategisch plan. Degene die het wel al doen zien dit ook in hun resultaten. 

Meer verkeer naar je website

In twee kliks komt een potentiële klant op jouw website terecht. Gebruikers op Pinterest zijn op zoek naar inspiratie en klikken snel door naar een website. Ze worden aangetrokken door mooie afbeeldingen of verleidelijke teksten. 

Naamsbekendheid en branding

Vanzelfsprekend kan je je branding ook op andere kanalen toepassen, maar net omdat Pinterest zo visueel ingesteld is, is het heel gemakkelijk om een bepaald imago uit te stralen op je account. Je kan je branding kleuren gemakkelijk in je pins verwerken. Zo herkennen gebruikers telkens jouw stijl en weten ze dat er weer een interessante blog online staat.

Gebruikers krijgen te zien wat ze willen zien

Als Pinterest gebruiker kan je instellen wat je interesses zijn. Zo krijg je pins te zien die voor jou interessant kunnen zijn. Ook kan je accounts volgen. Deze pins krijg je dan telkens te zien in je startpagina. Zo krijg je te zien wat jij interessant vindt. 

Pinners zijn op zoek naar inspiratie. Daardoor zoeken ze niet specifiek naar merken. 98% van de zoekopdrachten zijn niet merk gerelateerd. Daarom is Pinterest ook zo interessant voor kleine bedrijven. 77% van de gebruikers ontdekt nieuwe merken door het gebruik van Pinterest. Grijp dus ook als klein bedrijf of startend merk je kans!

Snel veel content

Je content op Pinterest is afhankelijk van de hoeveelheid URL’s die jij op je website hebt.

Heb je een blog, dan is de hoeveelheid content dus onbeperkt. Dit zonder dat je telkens nieuwe posts moet maken, want door het gebruiken van rich pins kan je rechtstreeks vanop je website pinnen.  

Op de lange termijn is Pinterest heel waardevol

Het klinkt misschien alsof Pinterest op de korte termijn niets voor jou kan doen. Dat is niet waar, maar het is wel belangrijk om te weten dat Pinterest een platform is waarvoor je wel wat geduld moet hebben. Het opbouwen van een goed account neemt tijd in beslag. Eenmaal je goed opgestart bent pluk je daar ook wel de vruchten van. Een pin kan maanden tot wel jaren voor websiteverkeer zorgen. Dit omdat jij niet de enige bent die je pin gaat verspreiden. Elke keer als iemand jouw pin bewaart vergroot je je bereik zonder daar iets voor te doen. 

Dit is een heel groot voordeel ten opzichte van sociale media kanalen. Een post gaat daar slechts enkele uren of dagen mee.

Het grote voordeel van Pinterest is dat het een zoekmachine is. Telkens als iemand een zoekopdracht invoert die aansluit op jouw pin zal deze naar boven komen. 

Hogere conversie

Pinterest gebruikers gaan snel over tot aankoop. Pinterest zegt zelf dat 8 op de 10 gebruikers een koopintentie heeft. Daarbovenop zegt 93% van de gebruikers zelf dat ze Pinterest gebruiken als inspiratie om tot een aankoop over te gaan. 

Als een persoon jouw pin interessant vindt en erop doorklikt is de kans dus vrij groot dat deze tot aankoop overgaat. 

Onderzoek van Shopify toont bovendien aan dat klanten die via Pinterest op jouw website terecht komen voor hogere bedragen aankopen dan andere klanten.  


Heb jij na het lezen van mijn tips nog vragen over het zakelijk inzetten van Pinterest?

Stuur me gerust een berichtje!

Wil jij graag starten met Pinterest voor jouw bedrijf maar doe je het liever zelf? Dan kan ik je van harte de online cursus van Arlette van Pincreative aanraden. Je krijgt een heel uitgebreide cursus en leert van nul je account aanmaken en inrichten. Klik hier voor de link.

Over de schrijver
Als Pinterest marketeer word ik helemaal enthousiast over alles wat met Pinterest te maken heeft. Dat enthousiasme deel ik in mijn blogs.
Reactie plaatsen